KARIÉRA A VOLNÁ MÍSTA

Vybíráme kolo BROMPTON - ZÁKLADNÍ ORIENTACE VE ZNAČENÍ MODELŮ

22.6.2011

Tedy k vlastnímu výběru  - je nám jasné, že se ztrácíte ve zkratkách typu M6L, H3L, S6E, M6R či M6L-X, připravili jsme pro Vás proto jednoduchého rádce, který Vám pomůže se v nabídce zorientovat.

Nejlepší je samozřejmě osobní návštěva některé z našich prodejen, kde vám ochotně a na základě vlastních osobních zkušeností pomůžeme s optimální konfigurací vašeho kola Brompton. Jednotlivé modely si navíc můžete na místě přímo vyzkoušet. Aby vaše volba byla skutečně ta správná, nabízíme i celodenní či víkendové zápůjčky testovacích DEMO kol BROMPTON zdarma.

Brompton typ řidítek

Základní označení kola BROMPTON na příkladu zkratky M6L-X

  • M6L-X - první písmeno značí typ a výšku řídítek  (S, M, H): 
    Jste li běžného vzrůstu a budete-li kolo primárně používat ve městě, či dáváte přednost  pohodlnému posedu a „kochání se krajinou“, volte typ M– tedy pohodlná vlaštovková řídítka střední výšky (vyhovují cca 80% uživatelů). Pokud měříte nad 180 cm a vše z typu M Vám vyhovuje, volte typ H – opět pohodlná vlaštovková řídítka, která jsou ale oproti typu M posazena o 6 cm výše. Dáváte-li přednost sportovnímu typu jízdy, kdy se zájmem sledujete tachometr více než krajinu, rozhodně volte typ S – sportovní tuhá rovná řídítka pro sportovní jízdu a velmi drobné postavy.
  • M6L-X - uvedené číslo ve zkratce (varianty 1, 2, 3, 6)
    Toto číslo jednoduše značí počet převodů  - tedy převodový rozsah. V podmínkach naší krajiny je jednoznačně nejprodávanější verze 6-ti převodů, která odpovídá cca 300% převodového rozsahu, což laicky řečeno znamená, že na tomto kole zdoláte prakticky libovolné stoupání... 
  • M6L-X – značí doplňkovou výbavu blatníky a nosičem (variantyE, L, R).
    E – model bez blatníků a nosiče (nejlehčí verze kola)  - ocení zejména ti z vás sportovně zaměření, kterým nevadí hnědý proužek zezadu na kalhotách … :)
    L - univerzální klasika – model s blatníky, který jistě ocení všichni , co se na kole pohybují i v nepříznivém počasí , případně chtějí ochránit svůj slušivý městský „outfit“.
    R – model s blatníky a nosičem – oproti verzi L je doplněn o zadní nosič, který využijete nejen při delších výpravách „na těžko“ ale i při denním nasazení v městském provozu – například pro převoz větších předmětů, atd… jen z vlastní zkušenosti nedoporučujeme vozit dort na oslavu! :)
  • M6L-Xx ve zkratce značí, že zadní stavba, přední vidlice a dalších prvky jsou vyrobeny z TITANU. Rozdíl není patrný pouze ve váze, ale i jízdních vlastnostech a ceně. Titanové prvky dodávají stavbě rámu vyšší tuhost, tedy i zlepšení vlastností kola zejména při razantnější jízdě.

Na našich stránkách nabízíme skladové či nejčastěji žádané konfigurace kol Brompton, nicméně kolo si můžete zcela do detailu nakonfigurovat přesně podle vlastní potřeby a přání na základě tzv. BESPOKE formuláře, který s vámi vyplníme na kterékoliv z našich prodejen. Výroba takovéhoto kola přesně na míru (barva, převody, řídítka, brašny, typ pružení, délka sedlovky atd…) trvá v řádu 4-6 týdnů.

Prohlédnout kola BROMPTON >>