KARIÉRA A VOLNÁ MÍSTA

Radíme s výběrem skládacího elektrokola

23.2.2012

Elektromobilita přináší výraznou renezanci skládacím kolům. Skládací kolo s motorem totiž spojuje výhody skládacích kol s výhodami kol elektrických. S dobrým skládacím elektrokolem zvládnete pohodlně ujet vzdálenosti, na které byste si s klasickým skládacím kolem netroufli, přitom určitě oceníte výhodu skládacích kol – maximální skladnost a přepravitelnost v automobilu, vlaku či autobusu. Další výhodou skládacích kol kromě snadné přepravitelnosti a minimálnímu prostoru pro uskladnění je nízko položené těžiště, díky kterému se cítíte na kole bezpečně. Nízké těžiště elektrokola ocení zejména dámy. 

Skládacích kol a skládacích elektrokol se vyrábí celá řada. V Cyklospecialitách se specializujeme na vše s vyšší přidanou hodnotou, kam skládací technologie jednoznačné patří a nabízíme široký výběr skládacích kol a elektrokol, skládací koloběžky či opravdové speciality jakými jsou skládací helmy na kolo. V sortimentu skládacích kol a skládacích elektrokol nabízíme velmi ucelenou širokou nabídku skladem a kvalifikovaný servis. Kola je možné vyzkoušet, porovnat a zakoupit na našich prodejnách v Praze, Brně, Hradci Králové či v Bratislavě.

 

Jakou značku zvolit?

Lídrem na trhu se skládacími koly je tradiční anglická značka BROMPTON, která dosáhla nejlepšího poměru skladnosti a dobrých jízdních vlastností. Nový modelBROMPTON ELECTRIC nabízí opravdu nejkompaktnější a nejlehčí dokonale propracované řešení skládacího elektrokola pro osobní mobilitu ve městě, ale i pro široké volnočasové využití všude tam, kde je maximální skladnost a jednoduchost složení prioritou. BROMPTON pohodlně převezete ve všech dopravních prostředcích či autě a pohodlně uložíte všude – třeba pod stůl v restauraci, kanceláři či kavárně. Brompton je oblíbeným kolem do karavanů na jachty atd.. Brompton je snad jediným skládacím kolem na kterém pohodlně dopravíte i větší dítě do školy či školky díky přídavnému sedátku IT CHAIR. Složený BROMPTON ELECTRIC váží pouze cca 14 kg a s rozměry 56 x 58 x 27 cm se vejde opravdu všude, třeba i jako zavazadlo do letadla.

 

Velmi oblíbená a hodně prodávaná jsou univerzálnískládací kola TERN. Značky nabízí celou škálu modelů pro různé využití. Nejprodávanější jsou modely Tern A7, Tern B7 a Tern C8 díky dobrému poměru ceny a kvality zpracování. V nábídce Ternu i Dahonu jsou i skládací kola s koly 24‘ a 26’. Na prodejnách Cyklospecialit si můžete řadu modelů porovnat a fyzicky vyzkoušet. Ze skládacích elektrokolech vyrábí Tern unikátní lehká skládací elektrokola postavená na nejlepší dostupné technoligii. Model Tern VECTRON S10 nabízí kombinaci jednoho z nejlepších skládacích rámů se špičkovou technologií BOSCH. Cenově výše posazený model je skutečné „letadlo“ a nabízí maximální výkon bez kompromisů. S tímto lehkým skládacím elektrokolem na motoru Bosch Performance se můžete pustit i do těch nejnáročnějších cest, kam by vás jinak se skládačkou nenapadlo vůbec vyrazit. S baterií 400Ah můžete dojet i za hranici 100 km na jedno nabití. Dobře budete stačit i sportovně laděné výpravě, limitem bude pouze náročnost terénu, nic víc… Novinkou je model TernVECTRON P9 postavený na cenově dostupném motoru BAFANG MAX DIVE, který nabízí ve své kategorii výborný poměr cena/výkon.

Tern také vyvinul jedinečné kompaktní skládací nákladní elektrokolo s označením Tern GSD, které v případě potřeby převezete i v osobním aoutomobilu a na kterém odvezete bez problému dve děti do školy nebo bagáž na měsíční cestování s celou rodinou! Kompaktní řešení se skládácími řídítky a nízké těžiště pro výbornou ovaladatelnost dělá z GSD spíše LSD – tedy výrazně návikovou záležitost pro každou moderní rodinu. GSD je tak trochu jiné druhé auto do rodiny…

 tern elektrokolo

Skládací elektrokola WISPER 806 od anglického výrobce z hrabství Kent nabízí velmi zajímavé a cenově dostupné praktické elektrokolo pro pohodlné dojíždění či starší uživatele, kteří ocení nízký nástup elektrokola. Tato spolehlivá elektroskládačka nabízí díky volitelné baterii 575 Wh dojezd za hranicí 100 km. Systém elektrokola je koncipován velmi jednoduše a maximálně eliminuje náchylnosti k poruchám. Kola se dodávají ve třech barevných variantách – modrá, červená a černá. Očekávanou novinkou v městské mobilitě je kompaktní model WISPER PINEAPLE, který vyniká skrytou baterií, nízkou váhou a skladností a oceníte jej zejména pro dojíždění ve městěch s kombinaci s další dopravou atd – v prodeji od 2019.

 

 

Kategorii horských elektrokol a MTB elektrokol kraluje na  trhu premiová francouzská značka MOUSTACHE, která představuje sportovní i městská elektrokola nejyvššího standardu. Opět k vidění a vyzkoušení na našich prodejnách!

 

Pro konzultace nad výběrem nejvhodnějšího skládacího elektrokola nám klidně zavolejte nebo se za námi zastavte na prodejnách Cyklospecialit. S elektrokoly a skládacími koly máme letitité zkušenosti, tedy vám pomůžeme najít to nejlepší řešení pro vaši konkrétní situaci.