KARIÉRA A VOLNÁ MÍSTA

Městská cyklistika je v česku na vzestupu

25.10.2010

Ve většině měst je čilý automobilový ruch, a proto se tu lidé musí obrnit velkou dávkou trpělivosti. V mnoha případech jim také nic jiného nezbývá.

Každodenně jsou lidé nuceni při cestě do práce, k lékaři, do obchodu či na nákupy překovat spoustu překážek a nebezpečných nástrah. Na silnici se při tom setkávají s několika metrovými kolonami aut, které mohou zacpat centrum města na nějakou dobu. V zácpě mohou lidé uvíznout také v rámci městské hromadné dopravy. Chození pěšky zase není vhodné pro všechny, navíc je zdlouhavé. Asi nejideálnější forma se jeví využití ekologického dopravního prostředku (kola).

skládací kolo Brompton M6L

Důvody růstu

K tomuto způsobu přepravy se uchyluje stále více lidí, kteří se prohání na kole i ve volných chvílích. Městská cyklistika je vskutku v česku na vzestupu. Jde o velmi módní a přitom zdraví prospěšnou aktivitu, do které se zapojují cyklisté v každém věku. Tyto osoby si pořizují různé typy praktických kol, které lze snadno uskladnit. Příkladem tomu jsou i skládací kola, jejíchž složení a opětovné rozložení nezabere uživateli moc času. Rozkládací modely se vejdou v pohodně do kufru automobilu.

dámské kolo Cortina U1

Cestovat lidé s nimi mohou i v hromadných dopravních prostředcích. Kola ve formě skládačky vynikají nízkou hmotností, kvalitou, funkčním rozkladatelným systémem, krásným designem a řadou skvělých doplňků.

Elektrokolo Mando Footloose IM

Jde to na kopcích


Velmi populární jsou i městská kola, které se znamenitě hodí do nerovného či kopcovitého terénu. Tyto účelné bicykly jsou vybaveny odpruženou přední vidlicí, několika rychlostními převody, ergonomickým sedlem, atd. Do jejich základní výbavy patří nosiče, blatníky, kryt řetězu, blikačky a koš. Dodávány na trh jsou městská kola v retro stylu a moderní variantě, též i v elegantním nadčasovém designu.


V městských ulicích lze potkat i elektrokola, koloběžky a tříkolky, které lze v obchodech sehnat hned v několika podobách.

Pokud vás městská cyklistika zaujala, podívejte se na zboží v našem e-shopu nebo navštivtě některou z našich kamenných prodejen po celé ČR.