KARIÉRA A VOLNÁ MÍSTA

FESTIVAL CYKLOSPECIALIT 2017 - MČR a SR BROMPTON

7.12.2017

Mistrovství ČR a SK BROMPTON 2017 proběhlo tradičně na oblíbeném místě u Janova hradu v Lednicko-valtickém areálu poblíž Lednice na Jižní Moravě. Akce s podtextem anglické výstřednosti proběhla tentokrát i s výrazným akcentem ANGLICKÉHO počasí. Nicméně ani vrtochy počasí a déšť neodradily fanoušky kol Brompton nejen z České a Slovenské republiky.

Šestý ročník byl ve znamení nejširší mezinárodní účasti v historii festivalu a MČR a SR Brompton. Mezi 45 závodníky startovali i zástupci z Maďarska, Francie, Itálie a Německa.

Hlavním lákadlem akce je netradiční Mistrovství ČR a SK na skládacích kolech Brompton, které navazuje na londýnské mistrovství světa na těchto celosvětově oblíbených kolech. Délka závodního okruhu je 8 km, které vítěz Ivo Petrouš zdolal v čase 15 minut a 9 vteřin (tedy s průměrnou rychlostí cca 32 km/h - což je na technicky náročné trati a za deště skvělý výkon). Kromě obhajoby vítězství mistrovství z minulých let obhájil Ivo i své světové prvenství v rychlosti složení kola BROMPTON, které proběhlo divácky atraktivním vyřazovacím způsobem soutěže dvojic. První místo v kategorii žen obsadila Mirriam Shattner z Německa a národní dres a pozici mistryně ČR Dagmar Heiland Trávníková (Dasha z Divadla Kufr) s časem 19 min a 19 vteřin.

Atraktivní soutěž v nejstylovějším a nejvýstřednějším dresu se jako každý rok neobešla bez skvělých kostýmů, ale i skutečných výstřednosti pro pobavení všech zúčastněných. Na místě nechyběly skvělé anglické dorty, zábavné Cyklokuriozity Martina Zehnala ani živá hudba v podání Pianisty roku 2015 Tomáše Impellizzeri se zpěvačkou Annou Kolingerovou. Pro nejmenší diváky připravilo divadlo  Kufr krátký vstup a pozvánku na jejich Sportovní pohádku.

Novinkou festivalu 2017 bylo zařazení turnaje BIKE POLA na skládacích kolech Brompton, které sklidilo velký úspěch a po nadšených komentářích zúčastněných, kteří si i navzdory počasí a blátivému terénu hru maximálně užili, jsme se rozhodli připravit Česko - Slovenský turnaj BROMPTON BIKE POLA v průběhu roku 2018 - tedy se máte na co těšit! 

Za celý tým Cyklospecialit,  co pro vás festival připravuje se těšíme na další ročník a objednáváme dobré počasí :)

 

VIDEO z festivalu shlédnete tady: VIDEO FESTIVAL 2017