KARIÉRA A VOLNÁ MÍSTA

BĚHEM VELIKONOČNÍCH SVÁTKŮ, OD PÁTKU 29. 3. DO PONDĚLÍ 1. 4., BUDOU MÍT VŠECHNY NAŠE PRODEJNY ZAVŘENO. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

Skládací kola Dahon

24.11.2010

Společnost Dahon je přední světový výrobce skládacích kol. Počátky vzniku této firmy se datují do roku 1982. V té době se už zcela rozjel projekt skládacích bicyklů. Dr. David Hon se rozhodl odcestovat na ostrov v jihovýchodní Asii, aby tam vybudoval závod. Zatímco jeho bratr Henry Hon dohlížel na uvedení této značky na americký trh. Netrvalo to zas tak dlouho a výrobní linka na Taiwanu se rozjela naplno. Chrlila jeden kus za druhým.

Ovšem vše začalo už mnohem dříve. Kdy David Hon spolu se svým bratrem pracoval pilně na vývoji prvního prototypu. Tento úžasný vynález byl předveden světu na populárním cyklistickém veletrhu v New Yorku, jenže o něj nikdo neprojevil sebemenší zájem. Tento jejich neúspěch je od toho neodradil, spíše naopak byli odhodlání pokračovat usilovně dál ve své práci. Oba si tak pomalu a jistě plnili svůj sen.

Postupem času se značce Dahon podařilo prosadit na trhu. Výroba těchto unikátních jednostopých vozidel byla částečně přemístěna do jiných strategických lokalit, což se pozitivně podepsalo na distribuci. Skládací kola si tak mohli pořídit miliony spotřebitelů na několika kontinentech.

Skládací kola Dahon se vyznačují stylovostí, praktičností, stabilitou, nízkou hmotností, skladností a výbornou mobilitou. Všechny jsou vybaveny patentovanou technologií, jejíž pomocí koloběžku složí uživatelé jednoduše a rychle. Tento úkon jim zabere pouhých 15 sekund.

Jde o vysoce funkční modely z prvotřídních komponent, se kterými leckterý cyklista může zažít neuvěřitelné dobrodružné výpravy. Tyto skládací kola se ideálně hodí do městského prostředí. Nicméně svůj účel splní i v rámci kempování a výletnických toulek. Skládačky Dahon mají různé rozměry. Běžně se prodávají perfektně barevně sladěné modely s koly šestnáctipalcovými či dvacetipalcovými. Výjimkou nejsou ani skládačky s dvaceti osmi palcovými koly.

V našem e-shopu dodáváme Dahon a také obdobnou žnačku skladacích kol od výrobce Tern.